Zgodovina

1986-1990

Začetki izdelovanja vrečk za uporabo v gospodinjstvu blagovne znamke Piskar segajo v leto 1986. Vsak začetek je težak in tako smo z dejavnostjo začeli v kletnih prostorih majhne delavni na Dunajski cesti v Ljubljani. Sprava je bil naš prodajni program precej omejen, kmalu pa smo ugotovili, da je potrebno proizvodnjo razširit, saj je to prava pot do uspehov.

Vsa leta našega razvoja in delovanja smo skrbno sledili potrebam tržišča in poizkušali prisluhniti ljudem ter njihovim potrebam, zato so zaradi širitve prodajnega programa najti prostori postali premajhni.

1990-1993

Preselili smo se v Črnuče in dokupili nove stroje. Že na samem začetku našega delovanja smo si zastavili cilj, da bi lahko sami izdelovali folijo za lastne izdelke, vendar smo za to potrebovali ustrezno opremi in tako smo leta 1993 kupili stroj za izdelovanje folije. Nakup tega stroja je zahteval ponovno selite. Preselimo smo se na lokacijo v istem kraju nedaleč stran.

1993-2002

V tem času smo kupili tudi nov proizvodni stroj za izdelavo vrečk za odpadke. Postali smo prvi slovenski proizvajalec vrečk za odpadke, ki so bile navite na rolico. Ta nov način kupcu omogoča elegantnejšo uporabo. Ker smo začeli sami izdelovati folijo, smo lahko kupcem ponudili široko paleto različnih vrst vrečk in artiklov. Prvi smo začeli vrečke za odpadke izdelovati v lepih in privlačnih barvah. 

S trženjskimi strategijami poskušamo blagovno znamko Piskar čim bolj približati našim kupcem. Tako so naši izdelki med potrošniki vedno bolj iskani in prepoznavni. Da bi svojo ponudbo še popestrili in razširili, smo leta 1995 začeli zastopati podjetje Melitta iz Nemčije. Tako smo v svojo ponudbo vključili nove blagovne znamke Melitta, Toppits, Swirl in PrimaPack.

2002-2012

Zaradi razširitve naše lastne proizvodnje in zastopanja prodajnega programa Melitta smo leta 2001 kupili veliko večje proizvodne prostore v Sneberjah pri Ljubljani, kjer nas najdete še danes.

Ob upoštevanju potreb naših kupcev in slednjo razvoja naših izdelkov smo leta 2009 s pomočjo evropskih sredste4v kupili visoko tehnološko razvit stroj za izdelavno folije in stroj za izdelavo vrečk z zatezno vrvico, kar je zadovoljilo še tako sodobnega in modernega kupca. S širitvijo našega programa skušamo doseči, da bi vsak Slovenec uporabljal vrečke za odpadke in tako po svojih najboljših močeh prispeval k ohranitvi okolja in narave, saj je to vrednosti, jih ni para. Ravno v ta namen smo v našem podjetju med prvimi pričeli izdelovati biorazgradljive vrečke za odpadke organskega izvora. Naš namen je doseči, da bi že otroci začeli ločevati odpadke in da bi starejše generacije spodbudili k ohranjanju narave.

Kot je razvidno iz zgodovine, v podjetju velik poudarek namenjamo napredku in tako smo bili v Sloveniji med prvimi, ki smo začeli izdelovati dišeče vrečke za odpadke, izdelane iz materialov, katerim dodamo parfumirano sredstvo za preprečevanje neprijetni vonjav.

2012 do danes

Podjetje Piskar nikoli ni bilo zaprto v svoj obrat, temveč živi s svojo okolico. Svoje poslovne uspehe želimo deliti z okoljem, v katerem delujemo, saj se zavedamo, da brez zadovoljivih kupcev ne bomo dosegli pravega cilja.

V sodobnem času se podjetje Piskar sledi potrebam kupca. V svojem prodajnem programu, ki je vsako leto širši, želimo ponuditi kvalitetne produkte za vsak slovenski dom in gospodinjstvo. Pri nas lahko najdete

Vsi izdelki iz našega prodajnega programa že od nekdaj veljajo kot kakovostni in vzdržljivi.

Naša ponudba zajema tudi odlične vrečke za sesalnike. Te so izdelane po nemški kvaliteti in ohranjanjo visoko sesalno moč in filtracijo, ne glede na to, kako polna je vrečka. Na voljo so za več kot 1500 različnih vrst sesalnikov. Primerno za vaš sesalnik lahko najdete v iskalniku vrečk za sesalnike.

Zavedamo se pomena, da ohranjamo naše okolje čisto in zdravo. Tako imamo v svoji ponudbi bio razgradljive vrečke za odpadke v velikostih od  3 litrov pa vse do 300 litrov. Pri nas pa lahko kupite tudi nosilne bio razgradljive vrečke. Primerne so za tako za domačo uporabo kot za prodajalce na tržnicah, za kmetije, za prodajo domačih izdelkov in vse ostalo. Na voljo so v treh različnih velikostih.

Jutri

Trenutno naše podjetje šteje več kot 30 zaposlenih vsi proizvodni prostori pa se nehajo na slovenskih tleh! Zaradi vse več zvestih kupcev smo vsako leto primorani širiti svojo proizvodnjo, jo posodabljati in zaposlovati nove sodelavce. Zasledujemo tudi svetovno digitalizacijo zato smo v letu 2018 objavili novo spletno trgovino in spletno stran, kjer se trenutno nahajate. S tem smo pripomogli k hitrejši in enostavnejši prodajni poti in dosegu informacij o našem podjetju ter naših izdelkih.

S skrbnim spremljanjem razvoja in uvajanjem najsodobnejše tehnologije smo dosegli prvovrstno kakovost, poleg tega pa smo zmožni zagotavljati tudi kratke dobavne roke. Naše izdelke prodajmo vsem večjim trgovcem v Sloveniji, javnim uporabnikom, del svojih izdelkov pa izvozimo v 17 evropskih držav in tudi v Združene države Amerike.